Hermina
15 °C
27 °C

Egy bőrönd is partra sodródhatott a tavaly eltűnt maláj gépről

2015.07.30. 11:07 Módosítva: 2015.07.30. 13:15

A szerdán megtalált szárnydarabbal együtt egy bőrönd is partra sodródott  Réunion partjainál, ami a több mint egy éve eltűnt maláj gépről származhat. A szétszakadt bőröndről egy képet is közzétettek a Twitteren.

Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy egy repülőgép szárnyának egy darabja vetődött partra Réunion partjainál. Repülésbiztonsági szakértők szerint ugyanakkor a roncs egy Boeing 777-eshez tartozik.  Boeing 777-es gép pedig az Egyenlítőtől délre csak egy zuhant le, a maláj légitársaság MH-370-es járata.

A kb. kétméter hosszú szárnydarabon számok is láthatók, de ezek alapján egyértelműen nem azonosítható, honnan származik. Szakértők szerint inkább karbantartási számról van szó, ami segíthet a roncs eredetének kiderítésében. A szárnydarabot Franciaországba szállítják, és Toulouse-ban vetik tüzetes vizsgálat alá, jelentette be Najib Razak, Malajzia miniszterelnöke. A roncsot egy malajziai team is megvizsgálja, amely a kormányzat és a légitársaság szakértőiből áll. 

  Bár Réunion több mint 6300 kilométerre fekszik attól a ponttól, ahol utoljára látták az MH-370-est, ugyanakkor a tengeráramlatok iránya miatt nem valószerűtlen, hogy épp ott mossa partra az óceán a gép egy darabját.     

A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó malajziai gép 2014. március 8-án tűnt el a radarokról 239 emberrel fedélzetén, és azóta vadabbnál vadabb teóriák keringenek arról, hogy mi lett a sorsa. A gép eltűnése a polgári légi közlekedés történetének egyik legnagyobb rejtélye.