Tizenkét embert lökött a metró elé a londoni sorozatgyilkos

2015.07.30. 12:59 Módosítva: 2015.07.30. 13:14

Évtizedekig garázdálkodhatott egy sorozatgyilkos a londoni metróban, állítja új könyvében a Scotland Yard egyik volt nyomozója. Az ügyben várhatóan rendőrségi vizsgálat indul, írja az MTI.

Geoff Platt nyugalmazott detektív a The London Underground Serial Killer (A londoni metró sorozatgyilkosa) című könyvében azt írja: a feltételezett tettes, Kiernan Kelly maga vallotta be, hogy 1953 és 1983 között tizenkét embert lökött metrószerelvények alá a Londont észak-dél irányban átszelő metróvonal, a Northern Line különböző állomásain.

Platt könyve szerint Kelly 1984-ben rablásért került börtönbe, és megölte egyik cellatársát is. E gyilkosság rendőrségi vizsgálata során vallotta be a metrón elkövetett sorozatgyilkosságot, ám a nyomozóhatóságok annak idején a belügyminisztérium utasítására szőnyeg alá söpörték az ügyet. Az indok az volt, hogy ha a bűncselekmény-sorozat nyilvánosságra kerül, az tömeges pánikot okozhat.

Sir Bernard Hogan-Howe, a Scotland Yard főparancsnoka a BBC-nek azt mondta: egykori kollégájának állításai részleteikben igencsak meggyőzően hangzanak. Hozzátette ugyanakkor, hogy azt furcsának találná, ha a hatóságok a tömeges pánik elkerülésének szándékával hallgatták volna el az esetet.

Sir Bernard közölte: a Scotland Yard felveszi a kapcsolatot egykori nyomozójával, a könyv szerzőjével, és megpróbálja felderíteni az ügy részleteit. Kiernan Kellyt nagy valószínűséggel már nem lehet felelősségre vonni akkor sem, ha bebizonyosodik, hogy sorozatgyilkos volt. Sorsáról hivatalos információ nincs, de a Scotland Yard feltételezi, hogy már nem él.    • Hírek
  • Hírek