Valér
4 °C
8 °C

Ipari szinten csaltak a madzsonggal Kínában

2015.07.31. 15:16

Magukat egyszerű madzsongjátékosoknak álcázó, csúcstechnológiát alkalmazó trükkös csalók szedtek ki több mint 120 millió jüant (4,4 milliárd forintot) fél év alatt kínai multimilliomosokból – írja az MTI.

A csalássorozat helyszínét, egy a dél-kínai Szencsen városban lévő lakást James Bond filmekbe illő technológiával alakították át. Csúcsmodern érzékelőkkel, adó-vevő berendezésekkel, kémkamerákkal és fejlett madzsongelemző szoftvereket futtató számítógépekkel szerelték fel.

A csalók segítői az egyik szomszédos épületben rendezkedtek be, ők figyelték a kamerákat, nézték a számítógépek adatait, és ezek alapján adtak tippeket a társaiknak. Az átvert milliomosoknak akkor lett gyanús a helyzet, amikor egyetlen kör erejéig sem engedték őket nyerni.

A madzsongot Kínában több százmillióan játsszák, és szinte mindig pénzben, de a legtöbben – nem túl meglepő módon – nem milliókkal gurigáznak, csak aprópénz a tét.

A négy vádlott nagyon tehetséges játékosnak gondolhatja magát, mivel a tárgyaláson egyikük sem vallotta magát bűnösnek: azt állítják, hogy nem a megtévesztés miatt nyertek annyi pénzt.