Megfulladt a bőröndben csempészett férfi

2015.08.03. 15:34

Bőröndben fulladt meg egy marokkói férfi, akit testvére Spanyolországba próbált becsempészni - közölte az MTI. A bőröndöt a fivér autója csomagtartójába tette és felhajtott egy Észak-Afrikából induló kompra. Néhány perccel azelőtt, hogy a hajó megérkezett volna a dél-spanyolországi Almeria kikötővárosába, a csempész észrevette, hogy a bőröndben lapuló fivére rosszul van és orvosi segítséget kért. Így derült ki a hatóságok számára, hogy a bőröndben ember rejtőzik. A férfin már nem tudtak egíteni.

Az eset vasárnap este történt, és a szerencsétlenül járt férfi testvérét, egy francia útlevelű marokkóit őrizetbe vették. A komphajó a Marokkó és a Földközi-tenger által határolt Melillából indult útnak.

A spanyol enklávék, Ceuta és Melilla európai uniós területek Észak-Afrikában, és minden évben több ezren próbálnak meg illegálisan bejutni a területekre.

A bőröndbe bújás módszere nem új: májusban egy nyolcéves afrikai fiút próbált egy nő gurulós bőröndben átcsempészni a marokkói határon Ceuta területére. Az Elefántcsontpartról származó fiú túlélte a kalandot, de egy hónap múlva visszakerült a családjához.  • Tippek
  • Árfolyam