Több mint száz halottja van a monszunnak Indiában

000 Hkg10199328
2015.08.03. 13:16 Módosítva: 2015.08.03. 13:16

Egy erős ciklon érte el az indiai Nyugat-Bengál tartományt. Az áradások miatt eddig negyvennyolcan haltak meg, és több mint 200 ezer embernek kellett ideiglenes segélytáborba költöznie – közölte az indiai belügyminisztérium. A tárca arról is tájékoztatott, hogy az ország nyugati és északi területein a legsúlyosabbak a károk, az elmúlt héten összesen több mint százan haltak meg és százezreket kellett evakuálni.  A Komennek keresztelt ciklon miatt 200 orvosi csapatot és 120 mentőhajót küldtek a térségbe, hogy megelőzzék esetleges járványok kitörését.

A monszun a napokban elérte Mianmart is, ahol 47 ember halálát okozták már az áradások. A térségben további esőzésekre és viharokra számítanak – írja a BBC. Az országban a legnagyobb károk az ENSZ helyi menekültügyi központjában keletkeztek Sittwe városától néhány kilométerre. A táborban jelenleg 140 ezer ember él, többségük Rohingya muszlim.

Indiában ebben az évszakban egyáltalán nem szokatlanok a monszunok és az áradások: a terület éves csapadékmennyiségének 80 százaléka június és szeptember között esik le.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport