Két meglőtt ember került kórházba a fergusoni tüntetés után

2015.08.10. 08:23

Kritikus állapotban szállították kórházba azt a fiatalembert, akire rendőrök lőttek Fergusonban,  hétfőre virradóan, az évfordulós megemlékezés végén, írja a New York Times. Az Abc.net.au szerint egy másik lelőtt tüntető is kórházba került

A rendőrség füstgránátokat is bevetett, miután a békésen induló tüntetés végére résztvevők elkezdték feltartani a forgalmat, valamint kirakatokat is betörtek. A rohamrendőröket vizespalackokkal dobálták, voltak, akik azt kiabálták,

Készen állunk a háborúra!

A Reuters szerin két uszító csoport nyitott először tüzet egymásra. Az egyik fegyveres egy parkolón átfutva próbált elmenekülni, de a rendőrök útját állták, ekkor a kocsijukra lőtt. A gyanúsított sőlyosan megsérült az üldözésben és tűzharcban, kórházban ápolják.

Ezek bűnözők voltak, nem tüntetők. Van egy maroknyi csoport, akik eltökélten próbálják megakadályozni a békét.

– mondta Jon Belmar megyei rendőrfőnök.

A Missouri állambeli városban vasárnap délután több százan emlékeztek meg arról, hogy egy fehér rendőr egy évvel ezelőtt agyonlőtt egy fegyvertelen afroamerikai tizenévest, Michael Brownt. Egy rendőr is megsérült, akit fejbetaláltak egy féltéglával nem messze onnan, ahol Michael Brownt lelőtték.

Már délután is lövések dördültek, a rendőrség azonban nem tudja, hogy ki lőtt. A demonstráció végén, hétfőre virradóan összetűzés tört ki a rendőrség és a tüntetők között, és eldördült több lövés, az AFP hírügynökség tudósítója szerint mintegy 20.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport