Gigantikus robbanás volt Tiencsinben

2015.08.12. 20:58 Módosítva: 2015.08.13. 07:12

Hatalmas robbanás rázta meg a Kína északkeleti részén fekvő Tiencsin városát - írja a BBC. A robbanást több kilométerrel odébb is lehetett hallani. A kínai állami média szerint egy egész szállítmány robbanóanyag robbant fel. Az egyik kínai lap szerint a Ruihai Logistics egyik raktárépületében volt a robbanás.

Gigantikus robbanás volt Tiencsinben
Fotó: - / AFP

A Pekingtől délkeletre fekvő város ipari negyedében legalább 44-an meghaltak (köztük tűzoltók is) és több mint 400-an megsérültek. 32 sérült állapota válságos, 283-at kórházi megfigyelés alatt tartanak, írta a magyar állami hírügynökség (MTI) a kínai állami hírügynökség alapján.

Egyes források 300-400 sérültről is írnak. Kórházba eddig nagyjából 50-en kerültek, és állami média szerint a robbanásnak eddig legalább hét halálos áldozata van.

A közösségi médiában terjedő képek tanulsága szerint sok sérült van az utcákon.

A tűzoltóság hivatalos közlése szerint helyi idő szerint este 11 körül ütött ki tűz az ipari negyedben, és nagyjából negyven perccel később volt egy nagy robbanás. Később más szomszédos raktárakban is voltak robbanások. Egy biztonsági kamera felvételén látszik, ahogy a robbanás betöri egy épület üvegajtaját.

Az állami média arról is beszámolt, hogy a tűzoltók urai a helyzetek, de két tűzoltó eltűnt. A CCTV szerint több közeli toronyházban nincs áram.  Egy szemtanú arról számolt be a helyi lapoknak, hogy épp vásárolt, amikor hirtelen hatalmasat robbant valami. "A föld megremegett, néhány ablak betört, és mindenki futni kezdett" - mondta.

(forrás: BBC, Vice, Buzzfeed, People's Daily China)  • Tippek
  • Hírek