Rendszeresen átsétálok a robbantás helyszínén

2015.08.17. 22:44

„Az irodánknál robbantottak Bangkokban, szerencsére egyik kollégám se sérült meg, pont ment mindenki haza. Nagyon fel vagyok zaklatva, én mindig elidőzöm azon a sarkon ha ott vagyok, szép zene van és egy buddhista imahely” – írta a Tumblren egy magyar, aki karnyújtásnyira dolgozik a bangkoki robbantás helyszínéről.

A saját és munkahelye nevét kérte, hogy ne hozzuk nyilvánosságra, de rákérdeztünk, milyen volt a közelből átélni a halálos robbantást. A támadás munkaidő végén történt, amikor a legnagyobb a tömeg és a dugó. „A helyszín egy elég forgalmas kereszteződés a magasvasút Chidlom megállójánál. Szűk járdán hömpölyögnek az emberek, az autók feltorlódnak. A lámpák ott úgy működnek, hogy percekig van piros, majd percekig zöld. Ezalatt a motorosok szépen előreszlalomoznak, majd feltorlódnak a lámpánál. A képeken ezért lehet hogy annyi motor, robogó roncs” – tette hozzá.

Bangkok: magyar videó a robbantásról

A környéken egymást érik a nagy bevásárlóközpontok, hotelek és irodák. „Itt van a mi irodánk is, én például rendszeresen át szoktam sétálni a robbantás helyszínén, sőt gyakran meg is állok a szentélynél kicsit kikapcsolni” – írta. Ehhez képest aki hétfőn munka után hazaindult, „szó szerint fél embereket, testrészeket meg ilyen-olyan szerveket kerülgetett”.

Bangkok központjában, az Erawan-szentélynél helyi idő szerint este hétkor robbantottak. Részletes cikkünket itt olvashatja, melyben a robbantásról készült felvétel is látható.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport