Videón látható a bangkoki robbantás gyanúsítottja

2015.08.18. 10:14

Vannak gyanúsítottjai a hétfői bangkoki robbantásnak, amiben 22 ember meghalt és 123 megsérült, mondta Pravit Vongszuvan thaiföldi védelmi miniszter.

Két „Facebook-próféta” osztott meg figyelmeztető bejegyzéseket az üzenőfalára, amelyekben óvatosságra hívják fel a figyelmet augusztus 14. és 18. között – jelenleg őket keresi a thai rendőrség.

A keresés megkezdése óta felkerült egy videó a Facebookra egy sárga pólós, hátizsákos férfiról, akit szintén keresnek. Prajut Csan-ocsa miniszterelnök szerint egyelőre nem lehet következtetést levonni a merénylő hovatartozásáról, illetve indíttatásáról, csak azt tudni, hogy egy gonosz ember tette, akit nem érdekelnek az ártatlan emberéletek. 

Videó a feltételezett robbantóról

Még senki nem vállalta magára a hindu szentély előtti robbantást. A védelmi miniszter szerint a támadás elsődleges célpontja a thai gazdaság volt, mert az egyik legforgalmasabb, turisták által kedvelt csomóponton robbantottak, a turizmus pedig a thai gazdaság 10 százalékát teszi ki. (via)

Azóta történt még egy robbantás Bangkokban. Ennek az akciónak azonban nincs áldozata, mert a merénylő egy hídon hozta működésbe a bombát, és az a vízbe esett. A helyi rendőrség szerint ha a bomba nem a vízben landol, számos áldozata lett volna, mert a környéken több hotel és metróállomás is van.

Szomjot Pumpunmuang országos rendőrfőnök a Bangkok Post című helyi lapnak kedden azt mondta az MTI szerint, hogy a hétfői és a keddi robbantás mögött ugyanazok állnak, közöttük nagy valószínűséggel thai és külföldi állampolgárok is vannak. A rendőrfőnök szerint őrizetbe vettek egy külföldi férfit, aki hasonlított az egyik tettesre, de őt később elengedték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport