Lövöldözés az Amszterdam–Párizs vonaton

2015.08.21. 21:21 Módosítva: 2015.08.22. 09:55

Péntek délután hat körül egy felfegyverzett férfi lövöldözni kezdett az Amszterdamból Párizsba tartó vonaton. A jelentések szerint a vonaton utazott két szabadságos amerikai katona, akik szembeszálltak a támadóval, és legyűrték. Addigra a fegyveres már legalább három utast eltalált.

A lövöldözés akkor kezdődött, amikor a vonat az észak-franciaországi Arras városához közelített. A helyi média szerint a fegyveres egy Kalasnyikov-szerű gépfegyvert használt a támadáshoz. A France Info azt írja, a támadó egy marokkói vagy marokkói származású, 26 éves férfi volt.

A vonat az arrasi állomáson állt meg, ahol a sérülteket a helyi kórházba szállították. A lövöldözésben egy francia, egy brit és egy amerikai sérült meg. Kettejüknek súlyos az állapota, és legalább még egyvalakit eltaláltak a lövedékek. Az SNFC vasúttársaság szóvivője az AFP hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a támadónál több kés és lőfegyver is volt.

A francia belügyminisztérium szóvivője, Pierre Henry Brandet szerint a brit sebesült válságos állapotban van. A támadó motivációit egyelőre nem ismerik; Brandet a BFM TV-nek azt nyilatkozta, hogy még korai lenne kijelenteni, hogy a férfi terrorista lett volna.

A szerelvényt működtető Thalys társaság közlése szerint az utasok biztonságban vannak, a hatóságok uralják a helyzetet – írja az MTI.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport