Ilona
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Migránstragédia: Bulgáriában őrizetbe vettek egy újabb embercsempészt

2015.09.01. 17:14
Bulgáriában őrizetbe vettek egy újabb gyanúsítottat az ausztriai A4-es autópályán 71 migráns halálát okozó múlt heti tragédia ügyében - közölte kedden a bolgár televízióban (bTV) Rumjana Bacsvarova bolgár belügyminiszter.

"Már mindenkit őrizetbe vettek, akinek köze volt a tragédiához" - jelentette ki a politikus a dpa tudósítása szerint.

Ezzel hatra emelkedett a bűnüggyel kapcsolatban őrizetbe vett gyanúsítottak száma, írja az MTI. A korábban őrizetbe vettek közül három bolgár és egy afgán embercsempészt a Kecskeméti Járásbíróság szombaton előzetes letartóztatásba helyezett, hétfőn pedig a Kecskeméti Járási Ügyészség kezdeményezte egy további bolgár embercsempész előzetes letartóztatását.

Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI kedd délelőtti megkeresésére azt mondta, Magyarországon továbbra is öt gyanúsítottja van az ügynek. 

A szóvivő így cáfolta az osztrák APA hírügynökség egyik kedd délelőtti jelentését, amely szerint a menekülttragédiával összefüggésben Magyarországon is őrizetbe vettek egy újabb gyanúsítottat, és így hétre nőtt az összes őrizetbe vett személyek száma.