Olivér
9 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

A biztonsági őrök rángatták le a félmeztelen nőket a színpadról

2015.09.14. 13:28

Szombat este zavartak meg egy az iszlám és a nők viszonyáról szóló konferenciát a Femen félmeztelen aktivistái, írja a Local.

Két Femen aktivista félbeszakítja a muszlim konferenciát

A felvételen hallható, ahogy többen azt kiabálják,

Mocskos ribancok! Öljétek meg őket!

Az algériai és tunéziai származású nők azt írták a felsőtestükre: „Engem senki sem vethet alá, a saját prófétám vagyok.” Ugyanezt a mondatot skandálták a megdöbbent közönségnek a Párizshoz közeli pontoise-i konferencián.

Az épp előadást tartó két imámot teljesen meglepte az eset, de a biztonsági őrök azonnal eltávolították az aktivistákat a színpadról. A felvételen ütések, rúgások is látszanak, de a nők eltűnnek a tömegben, az nem kivehető, hogy pontosan milyen erőszak érte őket. A Buzzfeed France szerint az egyik nőt többször megütötték, miután levitték őket a színpadról.

Fotó: femen.org

A konferencia maga elég sok ellentmondást szított, 6000-en írtak alá egy petíciót, mely azt követelte, ne rendezzék meg. Többek közt Nader Abou Anas részvételére hivatkoztak, aki szerintük a házasságon belüli nemi erőszakot elfogadhatónak tartja.

Fotó: femen.org

A Femen vezetője, Inna Sevcsenko kiállt az akció mellett. Mint mondta,a két imám épp arról folytatott vitát, vajon meg szabad-e vernie egy férjnek a feleségét.