Egy magyar is meghalt a marseille-i lövöldözésben

2015.09.14. 07:21 Módosítva: 2015.09.14. 10:37

Egy magyar férfi meghalt, apja pedig életveszélyesen megsebesült abban a lövöldözésben, ami vasárnap délelőtt  Marseille  egyik kávézójának teraszán tört ki, írja a Magyar Nemzet Online.

Vasárnap délelőtt a belvárosban található O’Stop bárban két társaság összeveszett, majd egy autóból tüzet nyitottak egy csoportra a kávézó bejáratánál.

A két támadó gépfegyverrel adott le több lövést a teraszon tartózkodó társaságra. Összesen hatan sérültek meg, egyikük, egy magyar fiatal életét vesztette a helyszínen. Édesapját életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az álarcos fegyveresek a támadás után elmenekültek a helyszínről, autójukat kiégve találták meg a rendőrök. A francia nyomozók nagy erőkkel keresik őket.

Az Mno.hu szerint az áldozat, T. László és családja békési. Apját ment meglátogatni Marseille-be a nyár elején. Az apa korábban az idegenlégióban szolgált, és az O’Stop portásaként dolgozott. A sérültek között a magyar édesapán kívül szerb és francia nemzetiségűek is vannak. 

Az MNO értesüléseit a marseille-i rendőrség is megerősítette az MTI-nek. Egy autóból két férfi szállt ki vasárnap hajnalban, és tüzet nyitott egy éjszakai bár teraszán tartózkodó csoportra Marseille belvárosában. A támadásban egy ember meghalt, öten megsérültek. Az áldozat Magyarországon született, 29 éves férfi. A lövöldözésben az áldozat 51 éves apja is megsérült, őt kórházban ápolják. A támadók elmenekültek a helyszínről, s egyelőre nem ismeretes, hogy miért lőttek rá az emberekre, illetve, hogy a magyar férfi és apja voltak-e a támadás célpontjai.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport