Meghalt a magyarellenes Vadim Tudor

2015.09.14. 20:01 Módosítva: 2015.09.14. 20:03

Hatvanöt éves korában a bukaresti katonakórházban elhunyt Corneliu Vadim Tudor, a szélsőséges és nacionalista Nagy-Románia Párt alapítója és elnöke, írja a Népszabadság.

A Transindex úgy tudja, az indulatos szónoklatairól ismert politikust hétfőn légzési nehézségekkel, tüdőödéma miatt szállították kórházba, ahol szívinfarktust kapott, ami miatt megműtötték, a beavatkozás után néhány órával azonban életét vesztette.

A Maszol információi szerint Vadim Tudorállapota délután négy körül súlyosbodott, a halál beálltát pedig fél hétkor állapították meg.

A politikus cukorbetegsége és szívproblémái miatt állítólag többször is kórházba került az utóbbi néhány évben. Halálhírét Marius Marinescu volt szenátor is megerősítette, és arról is beszélt, hogy a politikusnak súlyos anyagi problémái voltak: nem tudta kifizetni a birtokában lévő sajtótermékek alkalmazottait, illetve óriási adósságokat halmozott fel a nyomdánál is.

A költőként és íróként is jegyzett Vadim Tudor műveiben előszeretettel éltette és magasztalta Ceausescut, és arról is beszélt, hogy Románia csakis gépfegyverekkel kormányozható.

2012-ben a magyar-román meccs előtt azzal keltett magyarellenes hangulatot, hogy a magyar ultrák meg fogják támadni a Budapestre érkező román szurkolókat:

Elképzelhető, hogy nagyon erőszakosak lesznek, mert a magyarok olyan emberek, akik nem tudnak élni az európai civilizációban. Majd segítünk nekik, hogy visszamenjenek oda, ahonnan jöttek. Soha nem féltünk tőlük, Budapestet már foglaltuk el. Ha pimaszok lesznek, ellátjuk a bajukat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport