Ambrus
-1 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Szír lázadók támadtak az oroszokra

2015.09.20. 11:56

Az orosz erők által használt szíriai tengerparti repülőtér elleni rakétatámadásról közölt videofelvételt szombaton az egyik jelentős lázadószervezet.

A felvételen az Iszlám Hadsereg tagjai figyelmeztetik Oroszországot, hogy szíriai tartózkodásuk nem lesz békés, majd látszik, amint a harcosok rakétavetőt töltenek meg és támadnak vele egy hegyvidéki területen.

A héten készült műholdfelvételek tanúsága szerint orosz harckocsik, páncélozott szállítójárművek érkeztek Latakia tartományba, és építkezés folyik a Bászel Aszad Nemzetközi Repülőtéren, ami megerősíti azokat az amerikai, izraeli és más jelentéseket, miszerint Oroszország Latakia kikötőváros déli részén előretolt légi hadműveleti támaszpontot hoz létre.

"A Bászel repülőteret támadjuk, amelyből orosz támaszpont lett" - mondja az egyik harcos a videón.

Oroszország szíriai beavatkozását bírálja a szíriai ellenzék és a több lázadócsoport. Oroszország azt állítja, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel akarja felvenni a harcot.

Oroszország Bassár el-Aszad szíriai elnök egyik legfőbb szövetségese, és az ENSZ Biztonsági Tanácsában négyszer megakadályozta, hogy nemzetközi szankciókat vezessenek be Szíria ellen.