Sikerült azonosítani a teherautóban meghalt menekültek közül néhányat

2015.09.22. 20:07 Módosítva: 2015.09.22. 20:08

Sikerült azonosítani néhány menekültet abból a 71-ből, akik az ausztriai A4-es autópályán hagyott járműben haltak meg augusztus végén. Pár holttestet már el is szállítottak származási országukba – írja az MTI a burgenlandi rendőrség tájékoztatása alapján.

Az áldozatok hazaszállításáról a hozzátartozók gondoskodtak – erősítette meg Gerald Pangl tartományi rendőrségi szóvivő. Elmondta, hogy Szíriával, Irakkal és Afganisztánnal jól együtt tudtak működni a DNS-mintavételnél.

Azt a hatóságok egyelőre nem közölték, hogy pontosan hány áldozatot azonosítottak. Médiaértesülések szerint eddig 17 menekült személyazonosságát állapították meg, és négy földi maradványait szállították haza.

A rendőrségi szóvivő az eddigi vizsgálati eredményekről szerdára ígért bővebb tájékoztatást. Azt is elmondta, hogy az összes menekült azonosítása még hetekig vagy akár hónapokig is eltarthat.

A hozzátartozók továbbra is jelentkezhetnek a tartomány által létrehozott forródróton és a rendőrség elérhetőségein.

Az A4-es autópályán augusztus 27-én találták meg azt a hűtőkocsit, amelyben összezsúfolódva 71 menekült utazott a magyar-szerb határról Magyarországon át Ausztriába. A tragédia áldozatai közül 59 férfi, nyolc nő, négy pedig gyermek volt. Az orvosszakértői vizsgálat eredményei szerint az áldozatoknál oxigénhiányos állapot lépett fel, és már a magyarországi útszakaszon megfulladtak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport