Élve bukkant elő egy 31 évvel ezelőtti gyilkosság áldozata

2015.09.26. 20:06

Petra Pazsitka 31 évvel ezelőtt tűnt el a németországi Braunschweig városából, majd 3 évvel később egy férfi beismerte, hogy meggyilkolta. A holttestét sosem találták meg, most viszont élve, 55 évesen előkerült Düsseldorfban, ahol egy betörés miatt hívott rendőröket a házához, írja a Telegraph.

Az eltűnésekor 24 éves Pazsitka számítástechnikát tanult az egyetemen, egy kollégiumban lakott, és éppen befejezte a programozási nyelvekről írt szakdolgozatát, amikor nyoma veszett. Mint kiderült, a nőnek egy elég alaposan kidolgozott terve volt az eltűnésére, még 4000 márkát (körülbelül 2000 euró) is félretett az új életéhez, illetve teljes titokban kibérelt egy lakást. 

Pazsitkát 1984-ben utoljára egy fogászati rendelésen látták, ahonnan busszal a szüleihez indult, de oda már sosem érkezett meg. Napokkal később kiterjedt keresés kezdődött, még egy bűnügyi tévéműsorban is szerepelt a nő esete, de semmilyen nyomot nem találtak. Hónapokkal az eltűnése után a rendőrök már gyilkosság miatt nyomoztak és azt feltételezték, hogy ugyanaz az ember ölthette meg, aki a korábban egy 14 éves lányt is megölt éppen ott, ahol Pazsitkának fel kellett volna szállnia a szüleihez tartó buszra.

1985 márciusában a rendőrök elfogtak egy 19 éves asztalostanoncot, aki a 14 éves lány meggyilkolását hamarosan bevallotta, majd két évvel később azt mondta, Pazsitkát is ő ölte meg. A nőt 1989-ben hivatalosan is halottnak nyilvánították.

Minderre akkor derült fény, amikor a rendőrök két héttel ezelőtt egy betörés miatt Pazsitka lakásán jártak. A nő teljesen önként elmondta nekik, hogy ő nem az, akinek hiszik, hanem egy 31 évvel ezelőtt eltűnt diáklány. Még a régi személyi igazolványát is megmutatta, hogy igazolja a történetét. Elmondása szerint az elmúlt 10 évben Düsseldorfba élt, korábban pedig több más német városban. Hamis személyije, társadalombiztosítása vagy bankszámlája sosem volt, az elmúlt 31 évben ezek nélkül élt. Éppen ezért bűntényt sem követett el, a megtervezett eltűnésének nem lesznek jogi következményei.

A nő nem árulta el, hogy miért kezdett ilyen különösön módon új életet, de arról biztosította a rendőröket, hogy semmiféle erőszakos dolog nem áll a háttérben. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport