Csongor
0 °C
9 °C

Hidat építenének a menekülteknek a Földközi-tengerre a pihent németek

1
2015.09.28. 14:13
A Politika Szépségéért Központ nevű, "agresszív humanizussal" provokáló művészeti aktivistacsoport szerint a leghumánusabb úgy lehetne az Európai Unió, ha hidat építene Szícilia és Tunézia közé. Ez sem minden: mesterséges szigeteken pihenhetnének a csónakkal érkező menekültek. 2030-ra minden készen lehet, ha ad rá pénzt az Indiegogón.

Potom 230 milliárd euróból (73 ezer 600 milliárd forintból) kijönne annak a hídnak az építése, amelyet a Politika Szépségéért Központ nevű művészeti csoport húzna fel a Földközi-tengerre azért, hogy elejét vegye a menekültek tömeges vízbefulladásának. A 217 kilométer hosszú híd Szíciliát kötné össze Tunéziával.

A Jean Monnet-ról, az Európai Szén és Acél Közösség egyik alapítójáról elnevezett híd 2017-től 2030-ig épülne, főkivitelezői osztrák cégek, mint a Strabag és a Raifaisen Bank lennének. A kőépítményen három benzinkút is lenne, nehogy véletlenül valaki kifogyjon az üzemanyagból.

Fotó: politicalbeauty.com

A magát agresszív humanistának nevezű, provokatív projektekben utazó csoport kampányanyaga szerint ezzel megmenekülhetne 36 ezer menekült attól, hogy vízbefulladjon. Ahhoz, hogy ez biztosan így legyen, még mesterséges úszószigeteket is készítenének: ezeken megpihenhetnének azok, akik csónakkal indulnak Észak-Afrikából, de azok életét is megmentheti, akiknek elsüllyed a csónakjuk. Ezeket már 2015-től elkezdenék vízrebocsátani, az elsőt október 1-én adnák át a Licata-öbölben.

Ha akarja támogatni a Politika Szépségéért Központot megteheti: Indiegogón gyűjtenek a kamu beruházásra.