18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Civil halottak is lehetnek a szíriai orosz bombázásban

000 DV2143910
2015.09.30. 22:25 Módosítva: 2015.09.30. 22:27

Oroszország megkezdte a bombázásokat Szíriában az Iszlám Állam ellen Hommszban, a támadásokról pedig több videó is készült. Az amerikai hírközlés szerint azonban Hommszban nem az Iszlám Állam által irányított, hanem civil épületeket érte a támadás. Az orosz védelmi miniszter szerint az Iszlám Állam katonai célpontjait támadták.

Egy videón az is látszik, hogy a légicsapásokban sokan meghaltak, a lepedőkbe csavart holttestek mérete alapján arra is következtetni lehet, hogy több gyerek is az áldozatok között van. A nyolc holttest mellett gyerekek is láthatók a videón, a háttérben pedig egy férfi hang arról beszél, hogy orosz repülők civileket öltek meg. A támadások Hommsz mellett Talbiszeh és al-Rasztan településeket is elérték, de azt nem lehet egyelőre tudni, hogy tényleg civilek haltak-e meg a bombázásban.

Többen meghaltak és megsebesültek a homszi légitámadások következtében Szíriában

Az orosz védelmi miniszter a Reuters szerint kiemelte, hogy fegyverraktárakat, kommunikációs központokat és más stratégiailag fontos bázisokat kezdtek el bombázni a térségben.

Dzsamil asz-Szaláh, a Szabad Szíriai Hadsereg egyik tisztje szerint az orosz légicsapások 36 embert öltek meg eddig olyan területeken, ahol az Iszlám Állam és az al-Kaida hosszú ideje nincs is jelen. Asz-szaláh szerint az orosz gépek Hama tartomány északi részén tartozkodó ellenzékieket célozták a rakétákkal.

Orosz légicsapások Szíriában

Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) megerősítette, hogy a támadások nem az Iszlám Állam területét érték, hanem mérsékelten ellenzéki csoportokat, illetve az al-Kaidához tartozó an-Nuszra Front és szövetségese, az Ahrar as-Sam ultrakonzervatív iszlamista milícia irányítása alatt álló területeket.

Más értesülések szerint az Asszád mellett álló oroszok direkt a szír vezető politikai ellenfeleit vették célba a támadásokkal és nem az Iszlám Államot célozták. Ashton Carter amerikai védelmi miniszter a Pentagon elmondta, hogy minden valószínűség szerint Oroszország nem az Iszlám Államot célozta a támadásokkal, amit az orosz külügyminisztérium szóvivője, Dmitrij Peszkov cáfolt és kijelentette, hogy a célpontok között csak szélsőséges és terrorista csoportok voltak.

Peszkov később hozzátette, hogy az orosz bombázások folytatódni fognak, de kizárólag azok ellen, akik átállták az ISIS-hez.

Eközben az orosz külügyminisztérium kiadta a bombázások felvételeit.

Légifelvételek a bombázásokról

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport