Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Bosznia 100 ezer migránsra számít

2015.10.01. 18:31

100 ezer migráns is érkezhet Bosznia-Hercegovinába, ha az Európai Unió lezárja a határait - közölte az MTI csütörtökön. A hatóságok készen állnak arra, hogy a migránsválság esetleges boszniai kihívásaira reagáljanak, probléma adódhat viszont akkor, ha óriási tömegek érkeznek egyszerre az országba.

A migránsválsággal összefüggésben egyelőre megtiltották az idegenforgalmi utalványok kiadását az országban a napokban történt visszaélések miatt. Kedden tíz szíriai állampolgár érkezett a boszniai fővárosba a menetrend szerinti Isztambul-Szarajevó légi járattal. A szírek érvényes turistavízummal rendelkeztek, amiket az egyesült arab emírségekbeli Abu-Dzabiban, a boszniai nagykövetségen állították ki egy szarajevói hotel érvényes idegenforgalmi utalványai alapján.

Kiürült az opatovaci menekülttábor

A horvátországi, opatovaci sátortáborban most nincs senki, mindössze öt migráns tartózkodik Horvátországban, ők is az Eszék melletti csepényi (Cepin) befogadóállomáson - mondta Ranko Ostojic horvát belügyminiszter.

Szeptember 16. óta 92 ezer 452 illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt. Közülük 90 ezret már elszállítottak a magyar határra, ahol átvették őket, a többiek pedig úton vannak Magyarország felé.

A Csepényben lévő öt ember azért van még az országban, mert arra várnak, hogy kisgyermekeiket ellássák a vukovári kórházban. Ezt követően együtt hagyják majd el Horvátországot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?