Árpád
-2 °C
3 °C

A nap hőse: a férfi, aki fegyvertelenül is rávetette magát az oregoni ámokfutóra

2015.10.02. 13:30

Valószínűleg az Egyesült Államok egy új nemzeti hősre talált Chris Mintz személyében. Ő az a férfi, aki példátlan bátorságával megakadályozta, hogy az oregoni lövöldöző további áldozatokat szedjen. Az ámokfutásról szóló cikkünket itt olvashatja >>>

Mintz ma reggel felkelt, hatodik születésnapja alkalmából felköszöntötte a fiát, majd bement az egyetemre. Épp egy előadáson ült, amikor meghallotta, hogy a szomszéd teremben lövöldöznek. Átrohant, és rávetette magát a lövöldözőre. Öt lövést kapott, viszont percekre feltartóztatta az ámokfutót, ezzel valószínűleg több ember életét is megmentette. 

A 30 éves, korábban a hadseregben is szolgáló Mintzet egész nap műtötték, mindkét lába eltört, viszont létfontosságú szerve nem sérült, úgyhogy valószínűleg teljesen fel fog épülni, még ha újra is kell tanulnia járni. 

Ő egy ilyen ember, nem tudja tétlenül nézni, hogy másokat bántanak

- mondta róla az unokatestvére. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?