Judit
2 °C
7 °C

Willkommenskultur helyett Anerkennungskulturt szeretne a német belügyminiszter

2015.10.02. 09:49 Módosítva: 2015-10-02 09:53:05

A menekültek szívélyes fogadásának kultúrája (Wilkommenskultur) helyett a német belügyminiszter most már inkább a német törvények elismerésének kultúrájáról (Anerkennungskultur) beszél.

Thomas de Maziere német belügyminiszter azt mondta: a menekültek nem mindig úgy viselkednek, ahogy az elvárható lenne. A nyárig az érkezők szinte minden esetben a rendőrséghez és a hatóságokhoz fordultak, hogy valahol elhelyezzék őket. Most egyre többen vannak olyanok, akik maguk akarják kijelölni a tartózkodási helyüket, és önkényesen hagyják el a menekültszállásokat.

A német közszolgálati tévének a kereszténydemokrata (CDU) belügyminiszter felemlegette azt is, hogy a menekültszállásokon vannak olyanok, akik más kisebbség tagjait támadják meg. Az elmúlt hetekben több, menekültek között kitört tömegverekedés miatt kellett közbeavatkoznia a rendőrségnek. Nemrégiben pedig a rossz körülmények, a vécék állapota és ez élelmezés miatt tartottak tüntetést az egyik menekültszálláson. 

A német rendszer nincs felkészülve ilyen mennyiségű ember rendezett befogadására, ezért számos változtatást kell végrehajtani, mondta a belügyminiszter csütörtökön a Bundestagban. Maziere megismételte: nagyon körültekintően kell eljárni, az ország befogadókapacitása ugyanis korlátos. A belügyminiszter korábban azt is mondta: fix kvótát kellene meghatározni, hogy Németország hány menekültet képes befogadni. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?