Judit
2 °C
7 °C

105 ezer menekült lépte át a horvát határt

2015.10.03. 21:57

Szeptember közepe, azaz a szerb-magyar határ részleges lezárása óta 105 ezer illegális bevándorló lépte át a horvát határt, és több mint százezren már el is hagyták az országot - közölte az MTI. Ranko Ostojic horvát belügyminiszter szerint a migránsokat néhány óra alatt regisztrálják és azonnal elszállítják a magyar határra, ennek köszönhetően a menekültválságnak nincs semmilyen hatása a horvát állampolgárok hétköznapjaira.

Eddig hatan kértek menedékjogot Horvátországban, ebből hármat visszautasítottak, mert nem feleltek meg a feltételeknek, ugyanis kettős állampolgársággal rendelkeztek.

A miniszter kifejtette: mindenkinek felajánlják a menedékkérés lehetőségét, három nyelven, fársziul, arabul és angolul. Ezeknek az embereknek azonban elejétől fogva meghatározott úti céljuk van, térképekkel rendelkeznek, amiken Magyarország úgy van feltüntetve, hogy lezárta határait, és ezért Horvátország felé irányítják őket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?