Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Lebuktatták a britek az oroszokat: 20-ból 19-szer nem az ISIS-t lövik

2015.10.03. 14:01
Hanem a civileket és a nyugattal szövetséges ellenzéket. A brit védelmi miniszter szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök mindezzel Aszad rendszerét karolja fel, és állandósítja a szenvedést Szíriában.

A brit védelmi miniszter szerint a Szíriában végrehajtott orosz légitámadások töredéke irányul az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorcsoport állásai ellen, írja az MTI. Michael Fallon a legnagyobb példányszámú brit tömeglap, a The Sun szombati kiadásának adott interjúban kijelentette: 

a brit védelmi tárca hírszerzési adatai arra vallanak, hogy húsz orosz légitámadásból egy éri az Iszlám Állam szíriai alakulatait.

Fallon szerint a minisztériumnak bizonyítékai vannak arra is, hogy az orosz légierő vezérlés nélküli robbanóeszközöket dob civilek lakta területekre, valamint a Bassár el-Aszad elnök rezsimje ellen harcoló, a nyugati koalíció által támogatott Szabad Szíriai Hadsereg egységeire.

Barack Obama amerikai elnök hosszú csendjét megtörve ugyanerről beszélt.

>>>> Obama keményen nekiment Putyinnak

A brit védelmi miniszter szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök mindezzel Aszad rendszerét karolja fel, és állandósítja a szenvedést Szíriában. Szerinte Oroszország meglepetésszerű szíriai fellépése nyomán jóval nehezebbé vált a szíriai repüléstilalmi övezetek, illetve a menekültek számára kialakítandó biztonsági zónák nyugati terveinek megvalósítása.

A miniszter em fogadja el azokat a véleményeket, amelyek szerint Putyin a szíriai katonai fellépéssel "kijátszotta" a nyugati szövetségeseket, bár az igaz, hogy az orosz elnök megbonyolította a helyzetet. A brit védelmi miniszter szerint az orosz katonai beavatkozás nem fogja megakadályozni, hogy a brit királyi légierő (RAF) kiterjessze műveleteit az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló szíriai térségekre.

"Nem hagyhatjuk az francia, az ausztrál és az amerikai légierőre a brit utcák biztonságának garantálását" - fogalmazott Fallon.

Nagy-Britannia jelenleg nem vesz részt az Iszlám Állam elleni szíriai légi hadműveletekben, mivel a londoni parlament csak a terrorcsoport iraki állásai elleni támadásokra adott felhatalmazást. A konzervatív párti brit kormány ezekben a hetekben igyekszik széles parlamenti támogatást szerezni ahhoz, hogy az RAF kiterjeszthesse bevetéseit az Iszlám Állam ellenőrizte szíriai területekre is.  • Vennék
  • Hírek