László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Árvizek pusztítanak Dél-Karolinában

2015.10.04. 23:05

A WLTX azt írja, Dél-Karolinában olyan súlyos áradások vannak, hogy több városban kijárási tilalmat rendeltek el vasárnap estétől hétfő reggel hat óráig.

A hatóságok arra figyelmeztettek mindenkit, hogy az áradások az ivóvízhálózatot is elérhetik, ezért mindenki legalább egy percen át forralja azt a vizet, amiből inni vagy főzni szeretne. Steve Benjamin, Columbia polgármestere igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy nincs közvetlen veszély, de a heves esőzések miatt nem árt az óvatosság.

Columbia, az állam fővárosa igencsak megszenvedi az időjárást: az utcákon hömpölyög a víz, utak omlottak be, fák dőltek ki, és gátak szakadtak át.

A Nemzeti Gárdát több helyen is mozgósították az államban; vasárnap délutántól már helikopteres mentőakciókat indítottak. Egyeseket a házak tetejéről kellett kimenteni, ahová az áradás elől menekültek. A segélyhívók több száz hívást rögzítettek, és ezreket kellett kitelepíteni.

A hatóságok mindenkit arra szólítottak fel, hogy eszükbe se jusson autóba szállni, mert hamarosan a még járható utak is járhatatlanná válhatnak.