Gedeon, Johanna
2 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

17 halott, 70 ezer lakásban áramszünet: így söpört végig a Riviérán az árvíz

2015.10.05. 13:17 Módosítva: 2015.10.05. 13:18

Legalább 17 ember meghalt a hétvégén a francia Riviérán végigsöprő árvízben, írja a Stuff.co.nz a francia hatóságok nyomán. Hétfő délelőtt ötezer lakásban nem volt áram, összesen több mint 70 ezer háztartásban volt áramszünet vasárnap este.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter, aki Francois Hollande elnökkel vasárnap a helyszínre utazott, bejelentette: fosztogatás miatt kilenc embert letartóztattak. 300 rendőr és 543 tűzoltó vett részt a mentésben, tette hozzá. Hollande köszönetet mondott a mentésben résztvevőknek szolidaritásukért.

A tűzoltók szerint három ember egy idősek otthonában halt meg Biot-ban, amikor az Antibes közeli épületet elárasztotta a víz. Egy negyedik ember, egy asszony Cannes-ban, az elárasztott utcán fulladt vízbe. Vallauris-Golfe-Juan-ban három embert a kocsijában találtak holtan – írta a Le Monde.

Kilépett a medréből a Brague folyó Antibes közelében és elárasztotta a város környékét. Kempingek sora került víz alá. A térségben két helikopter járőröz felmérve a keletkezett károkat, segítséget nyújtva az emberek kimenekítéséhez, részletek vasárnapi cikkünkben.