Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Egy 11 éves fiú sörétessel lőtte mellbe 8 éves szomszédját

2015.10.06. 06:17

Az amerikai Tenessee államban egy 11 éves kissrác hétfő délután odament három kislányhoz, akik ugyanabban a lakókocsiparkban laktak, mint ő. Az MTI beszámolója szerint a lányok épp két kölyökkutyát dédelgettek. A srác megkérdezte a tulajdonost, hogy ő is megnézheti-e a kutyákat,

majd a "nem" válaszra apja sörétes puskájával mellbe lőtte a 8 éves kislányt.

Majd a fegyvert az eldőlő test mellé dobta, és hazament. A közeli lövéstől teljesen szétroncsolt mellkasú lányt kórházba vitték, de nem volt esély arra, hogy megmentsék. 

A White Pine-i seriff őrizetbe vette a fiút, és emberölés miatt vádat is emeltek ellene (az államban a magyar törvényekkel ellentétben erre van mód). Az ügyet előzetesen tárgyaló bíró elrendelte, hogy a fiatal gyilkost a White Pine-tól 68 kilométerre fekvő Knoxville város fiatalkorúak börtönében tartsák őrizetben addig, amíg október 28-án újra a bíróság elé áll. A hónap végi tárgyaláson a bíró dönthet arról is, hogy a fiú ellen mint fiatal, vagy mint felnőtt folytatják az eljárást.

Az Egyesült Államokban kezd tarthatatlanná válni az ultraliberális lőfegyvertartási szabályzás. Szinte minden napra jut egy olyan tragédia, melyet szigorúbb fegyverkorlátozással ki lehetne küszöbölni. A múlt hétenegy oregoni egyetemen fogott ámokfutásbaegy magát IRA-szimpatizánsnak valló bolond. Az eset után tartott feldúlt beszédében Obama elnök hátralévő hivatali ideje egyik prioritásának nevezte a fegyvertartási szabályok szigorítását.