Késelés és lövöldözés Jeruzsálemben

2015.10.07. 11:46

Szerda reggel egy palesztin nő késsel támadt rá egy zsidó férfira Jeruzsálem óvárosában, az Oroszlánok kapujának környékén. A férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, majd fegyvert rántott és lelőtte támadóját, közölte a Haaretz.com. A férfit kórházba szállították.

Kedden Nábluszban voltak összecsapások a palesztinok és az izraeli hadsereg között, azt követően, hogy palesztin merénylők után kutatva rajtaütöttek a városon a katonák. Négy palesztint letartóztattak, miközben a tiltakozók égő autógumikból építettek akadályt a hadseregnek és Molotov-koktélokkal és kövekkel dobálták meg a járműveiket.

Kedden a jeruzsálemi nemzetbiztonsági kabinet szigorúbb biztonsági intézkedéseket rendelt el a terrorizmus megfékezése érdekében, miután az előző héten kiújult a feszültség Izraelben. Az utóbbi napokban palesztin fegyveresek meggyilkoltak négy izraelit, a biztonsági erők pedig három palesztint öltek meg ciszjordániai zavargásokban.

Az izraeli-palesztin feszültség legújabb kiéleződésének hátterében az áll, hogy a palesztinok vádjai szerint Izrael a korábbiaknál szigorúbb ellenőrzés alá akarja vonni a jeruzsálemi Templomhegyet, ahol fontos zsidó és muszlim szent helyek is találhatók. Az izraeli hatóságok két, palesztinok által elkövetett halálos merénylet után vasárnap két napra megtiltották a jeruzsálemi óvárosba, és ezáltal a Templomhegyre való belépést a ciszjordániai palesztinok számára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport