Julianna, Lilla
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Felakasztottak 9 fegyencet Pakisztánban

2015.10.13. 15:37
Felakasztottak kilenc fegyencet, köztük négy testvért kedden egy pakisztáni börtönben. A dél-ázsiai országban több száz elítélten hajtották végre a halálos ítéletet azóta, hogy a tavalyi év végén feloldották az erre vonatkozó moratóriumot.

A börtön egyik tisztségviselője megerősítette az akasztásokról szóló híreket, és hozzátette, hogy a kivégzettek egyikét sem terrorizmussal kapcsolatos bűncselekmények miatt ítélték el, jelenti az MTI.

Az AP amerikai hírügynökség értesülései szerint az országban 2014 decembere óta kivégzettek száma ezzel 255-re emelkedett.

Pakisztánban 2008-ban felfüggesztették a halálbüntetések végrehajtását, tavaly decemberben azonban feloldották azt, miután tálib fegyveresek rátámadtak egy pesavari iskolára. A terrortámadásban több mint százötven ember halt meg, többségükben gyerekek.

Az iszlámábádi kormány állítása szerint azzal a céllal oldotta fel a moratóriumot, hogy szigorúbban lehessen büntetni az iszlamista terroristákat, emberi jogi csoportok szerint azonban a kivégzettek többségét köztörvényes bűncselekményekért ítélték el.