A szlovének az osztrákoktól teszik függővé a határ lezárását

2015.10.14. 17:52

Egyelőre nem lehet arra következtetni, hogy Németország nem fogad több migránst, de Szlovéniának le kell zárnia határait előttük, ha azt a szomszédos Ausztria is megteszi, mondta Karl Erjavec szlovén külügyminiszter szerdán a ljubljanai törvényhozás külügyi bizottságának ülésén.

„Amennyiben Ausztria megerősíti határvédelmét a menekültválság miatt, és Magyarország teljesen lezárja zöldhatárát a migránsok előtt, akkor Szlovéniának ugyanolyan intézkedéseket kell bevezetnie, mint Ausztriának, nem látok más megoldást". Hozzátette, ez az ő személyes véleménye, nem a kormány hivatalos álláspontja.

Szerinte elképzelhetetlen az a helyzet Szlovéniában, mint amilyenbe Szerbia került, miután 150 ezer menekült érkezett az országba.

A szlovén nemzetvédelmi tanács még kedden, Miro Cerar miniszterelnök által összehívott ülésén többek között arról döntött, hogy Ljubljana továbbra is készül egy második menekülthullám fogadására, amely miatt egy tranzitközpont is épült Sentiljen, az osztrák határ mellett, írja az MTI.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét