Olivér
5 °C
8 °C

Még élnek a Fülöp-szigeteken elrabolt kanadai és norvég túszok

2015.10.14. 12:49

Kedd este jelent meg a neten az a videó, amiben egy feltehetően az Abu Szajjaf terroristacsoporthoz tartozó fegyveresek négy meggyötört túszt mutatnak, és azt kérik elengedésükért cserébe, hogy a Fülöp-szigeteki kormány állítsa le a szélsőségesek fellegvárának számító déli országrészben a tüzérségi támadásokat.

A Fülöp-szigeteki hadseregre hivatkozva az MTI azt írja, hogy most próbálják ellenőrizni a túszokról közzétett videó hitelességét, ugyanakkor előrebocsátották, hogy nem tesznek eleget a túszejtők követeléseinek.

A délkelet-ázsiai szigetország rendőrsége szeptember 22-én számolt be arról, hogy a Mindanao szigetcsoport részét képező Samal-szigeten ismeretlen fegyveresek elraboltak egy üdülőhelyről két kanadai állampolgárt, egy norvégot és egy filippínó nőt, majd ismeretlen helyre vitték őket. A most közzétett felvételen a terroristák mögött két Iszlám Állammal kapcsolatba hozható fekete zászló leng, de a hatóságok szerint az emberrablók feltehetően az Abu Szajjaf fegyveresei.

Az emberrablások nem ritkák a Fülöp-szigeteken. Múlt héten egy pizzériát üzemeltető olasz misszionáriust raboltak el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?