Ankarai robbantás: újabb tíz gyanúsított

2015.10.15. 15:07

A török állami hírügynökség szerint az eddigi kettő után további tíz férfit vettek őrizetbe a Twitteren közzétett üzeneteik miatt, amiket a 99 halálos áldozatot követelő ankarai merénylettel kapcsolatban írtak. A török kormány szerint a gyanúsítottak az ország délkeleti tartományaiban lévő, kurdok lakta településekről származnak, és közük van a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) kurd lázadó szervezethez.

Az először őrizetbe vett két férfi egyike állítólag a múlt heti terrortámadás előtt kilenc órával a közösségi oldalon azt írta, hogy Ankarában bomba fog robbanni. A Twitter-fiókot, amelyről az üzenetet közzétették, a terrortámadás napján, 2015. október 10-én a felhasználó maga szüntette meg.

Többen kétségbe vonják, hogy a PKK-nak köze lenne a robbantáshoz, hiszen sok kurd aktivista is részt vett a meneten. Davotoglu miniszterelnök szerint most azt vizsgálják, mennyire érintett a merényletben az Iszlám Állam vagy a Kurdisztáni Munkáspárt, ám a kormány elzárkózott attól, hogy információkat közöljön a vizsgálat fejleményeiről.

Törökország légi hadműveletet indított az Iszlám Állam és a PKK állásai ellen. Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter szerint nincs különbség a két szervezet között: mindkettő terrorszervezet, amelyet fel kell számolni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport