Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Kiszorítják a Jobbikot Szlovákiából

2015.10.18. 19:12

Mivel a Jobbik alelnöke nem zárja be a Dunaszerdahelyen nyitott fogadóirodát, a szlovák kormány törvényt módosít - közölte a Parameter.sk.

Az úgy történt, hogy Pallér Péter, a Jobbik szlovákiai tagja és Szávay István, a párt országgyűlési képviselője szerdán képviselői fogadóirodát nyitottak Dunaszerdahelyen. Peter Pellegrini nem sokkal később felszólította a Jobbik-képviselőt, hogy zárja is be a szerdán Dunaszerdahelyen megnyitott irodáját, különben törvényt módosítanak, és megteszik ők.

Szávay István az Országházban
Szávay István az Országházban
Fotó: Bődey János

Miután Robert Fico, Peter Pellegrini, a parlamenti Híd, valamint a parlamenten kívüli MKP és az SNS is elmondta véleményét a szerdai cselekménnyel kapcsolatban, Szávay kijelentette, nem Robert Fico fogja eldönteni, hol nyithat irodát a Jobbik.

Mint azt korábban már Peter Pellegrini is jelezte, készek akár arra is, hogy törvényt módosítsanak a Jobbik dunaszerdahelyi irodanyitása miatt,

és ezt hamarosan meg is teszik.

A a törvénymódosítás tervezete szerint pontosan szabályozni fogják, kik folytathatnak politikai tevékenységet Szlovákia területén, kik működtethetnek képviselői irodát.

Pallér Péter képviselőjelöltet és Vona Gábor pártelnököt miniszterelnök-jelöltet ábrázoló országgyűlési választási plakátja a felvidéki Alistál településen 2014-ben.
Pallér Péter képviselőjelöltet és Vona Gábor pártelnököt miniszterelnök-jelöltet ábrázoló országgyűlési választási plakátja a felvidéki Alistál településen 2014-ben.
Fotó: Krizsán Csaba

Pellegrini szerint a jövőben csak olyan pártok végezhetnek politikai tevékenységet, amiket Szlovákiában jegyeztek be.

Ezáltal pedig a Jobbik egyértelműen kiszorul majd a szlovák politikai életből.

Pellegrini egyértelmű provokációnak tartja, hogy Szávay a felszólítások ellenére sem zárta be a Dunaszerdahelyen nyitott fogadóirodát - tudósít a Parameter.