Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy nap alatt négy összetűzés volt az izraeliek és a palesztinok között

2015-10-20T125700Z 678149802 GF20000025238 RTRMADP 3 ISRAEL-PALE
2015.10.20. 15:31
Elfogták a Hamász egyik vezérét, emberek közé hajtott egy autós, megkéseltek egy izraeli katonát, és elütöttek egy férfit. Utóbbira a sofőr azt mondta, baleset volt.
  • Különösen brutális jelenetet fotózott végig Ciszjordániában a Reuters fotóriportere. A tudósító szerint a képen látható izraeli férfi bottal a kezében megrongált több arra járó palesztin gépkocsit, majd rátámadt az út mentén haladó palesztin tüntetőkre is, miután azok kövekkel dobálták meg az autóját. A fenti képen azt látjuk, ahogy az egyik megrongált autó sofőrje áthajt a férfin. A sofőr az eset után feladta magát a palesztin rendőrségen, és azt állítja, hogy a férfi az autója elé esett a lendülettől, nem szándékosan ütötte el. A véletlen baleset lehetőségét egyelőre az izraeli és a palesztin rendőrség sem cáfolta.
  • Kedden hajnalban az izraeli védelmi erők és a katonai hírszerzés, a Sin Bét közös akcióban tartóztatta le Hasszán Juszefet, a Hamász egyik rangidős tisztjét. Juszef főtevékenysége az volt, hogy a Gázai övezetben palesztin fiatalokat szervezett be terroristának. Több, izraeliek ellen elkövetett akciót is hozzá kötnek – írja a Jerusalem Post. A védelmi erők tájékoztatása szerint a hatvanéves férfit jelenleg kihallgatják. Fia, Moszab a Hamászba épülve segítette információkkal a Sin Bétet.
  • Két gyalogos megsérült kedden délelőtt, amikor egy autós szándékosan a gyalogosok közé hajtott a Gus Ecion körzetben. Az autó sofőrjét lelőtték, a két sérültet pedig kórházba szállították.
  • Egy izraeli katonát megkéseltek Hebronban kedd reggel. A híradások szerint csak könnyebben sérült meg.