Iszlám Állam: Egyetlen zsidó sem marad életben Izraelben

2015.10.23. 10:47 Módosítva: 2015.10.23. 13:36

Videóüzenetében Izrael elpusztításával és minden zsidó megölésével fenyegetett az Iszlám Állam. „Egyetlen zsidó sem fog életben maradni Izraelben" – fenyegetőzött enyhe francia akcentussal elmondott héber nyelvű üzenetében egy maszkot viselő, fegyveres férfi, hozzátéve, hogy az üzenet a muzulmánok első számú ellenségeinek nevezett minden zsidónak szól.

„Tegyetek amit akartok, amíg el nem érünk hozzátok, de akkor tízszeresen fizettek minden bűnötökért. Ígérjük, hogy nem sokára egy zsidó sem lesz Jeruzsálemben és egész Izraelben, és addig folytatjuk, amíg az egész világon véget nem vetünk ennek a betegségnek" – hangzott az üzenet. Azzal fenyegetett, hogy hamarosan minden irányból több tízezren indulnak meg, hogy kivégezzék őket, írja az MTI.

A Jerusalem Post azt írja, hogy az Iszlám Állam új médiakampányba kezdett, egy sor videót kiadott, amikben támogatásukról biztosították az elmúlt hetekben késes támadásokat végrehajtó palesztin támadókat. A lap szerint az IS nincs jelen Izraelben, de a propaganda hatására több palesztin is csatlakozhatott külföldön a szervezethez.  • Hírek
  • Hírek