Saját elnökhelyettese robbanthatott a Maldív-szigeteki miniszter hajóján

2015.10.24. 10:38

Őrizetbe Ahmed Adeeb Maldív-szigeteki elnökhelyettest, írja a BBC. A belügyminiszter szerint erős a gyanú, hogy Adeeb kapcsolatban állt azokkal, akik bombát helyeztek el Abdulla Yameen miniszterelnök motorcsónakján. Adeeb ellen hazaárulás miatt indítanak eljárást.

Egy hónapja robbant fel egy szerkezet Yameen motorcsónakján, aki épp a repülőtérre tartott, mivel a Maldív-szigeteki állomás egy külön szigeten található. A robbanás út közben történt, Yameen sértetlenül megúszta, de felesége, titkárnője és egyik testőre könnyebben megsérült. Sokáig azt lehetett hinni, hogy szimpla gázrobbanás történt, hiszen a szigetállam környékén gyakoriak az ilyen hajóbalesetek. A támadás előtt nem sokkal tért vissza a miniszter a háddzsról, a tradicionális muzulmán zarándoklatról Szaúd-Arábiában.

A robbantással kapcsolatos nyomozás során több magas beosztású rendőrt is elbocsátottak nem sokkal azután, hogy a miniszterelnök leváltotta a védelmi miniszterét. Ahmed Adeebot a reptéren tartoztatták le egy külföldi útja után és egy börtönszigetre szállították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport