Száz túlélőt mentettek ki a Pakisztánban összedőlt épületből

2015.11.05. 08:45

Közel száz túlélőt emeltek ki csütörtökig Pakisztánban az előző nap összeomlott üzemépület romjai közül, a tragédiában a legfrissebb adatok szerint 18-an haltak meg.

A műanyag zsákokat gyártó üzem az ország keleti részén fekvő Lahor közelében állt, és feltehetően a térségben a múlt héten bekövetkezett földrengés miatt dőlt össze. A mentőalakulatok csütörtöki tájékoztatása szerint még mindig több tucatnyi dolgozó tartózkodik az épület alagsorában.

A romok alatt rekedt emberektől mobiltelefonon is érkeztek életjelek és segélykiáltások. Az egyik segélykérő például a helyi tévének telefonált, és elmondta, hogy társaival az első szinten dolgoztak, amikor leszakadt a mennyezet. Hozzátette, hogy hallja a felette dübörgő munkagépek zaját, ami reményt ad arra, hogy élve kiszabadulhat.

A mentőalakulatok képviselői szerdán közölték, hogy mintegy 150 ember dolgozhatott az épületben a baleset idején. Hozzátették: csak lassan folyhat a mentés, hogy elkerüljék a mélyben rekedt emberek további sérülését.

Túlélők elmondták, hogy az üzem tulajdonosa egy további, harmadik szintet emelt az épületre, figyelmen kívül hagyva az építési vállalkozó tanácsát és a munkásoknak az építkezés beszüntetésére szólító figyelmeztetését, miután repedések jelentek meg az épület falain.

Egy munkás beszámolója szerint a tulajdonos heves szóváltásba is bocsátkozott az építővel, mert az az építés leállítását szorgalmazta a múlt heti 7,5-ös erősségű földrengést követően.

A tulajdonos egyike volt az épületomlás halálos áldozatainak - közölte egy kormányzati tisztviselő.  • Hírek
  • Hírek