Robbanást rögzített a fekete doboz

2015.11.06. 20:48

Ismét egy, a merényletet állítólag erősítő adat szivárgott ki a szombaton lezuhant orosz utasszállító tragédiájának vizsgálatából. A France2 és a Le Point névtelen forrásokra hivatkozva közölte, hogy robbanás hallható a hangfelvételt rögzítő fekete dobozon, amelyet a 224 áldozattal járó egyiptomi katasztrófa roncsai között találtak.

A robbanás után szűnt meg az áramellátás a repülőgépen, amely még a levegőben darabokra esett. A robbanás önmagában azonban nem bizonyítja a bomba létét, ám a források szerint mégis ez lehet a legvalószínűbb ok. Reményeik szerint a gép adatrögzítő fekete dobozából az áramellátás megszűnésének folyamatából hamarosan az is kiderülhet, hogy hol volt a gépen elrejtve a bomba.

A tragédiát Nagy-Britannia és az Egyesült Államok egyértelműen terrormerényletnek véli, Egyiptom ezt visszautasítja, ahogyan Oroszország is, amely azonban pénteken mintha nagy lépést tett volna afelé, hogy elismerje a terrorista akció lehetőségét, mint elsődleges verziót.

Korábban több orosz politikus politikai manipulációnak nevezte a nyugati találgatásokat, amellyel nyomást akarnak gyakorolni Moszkvára, hogy hagyjon fel Szíriában légi erejének bevetésével, Bassar Aszad elnök oldalán.

Az ügy kapcsán folyamatosak a vizsgálat közeléből érkező névtelen szivárogtatások minden oldalon. Pénteken a Kommerszant orosz napilap saját vizsgálati forrásaira hivatkozva arról írt, hogy az adatokat rögzítő fekete doboz dekódolása után sem sikerült magyarázatot találni a tragédiára.  • Tippek
  • Babaváró hitel