Csaba
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd Orbánt! címmel demonstráltak szélsőjobboldaliak Párizsban

2015.11.07. 17:00

A magyar "migrációellenes" politika mellett demonstráltak szombaton Párizsban, a magyar nagykövetség épülete előtt, írja az MTI.  A Támogasd Orbánt! címmel meghirdetett szimpátiatüntetést a szélsőjobboldali Nemzeti Fronttal szövetségben álló, 2011-ben alakult SIEL (Souveraineté, Indépendence et Libertés - Szuverenitás, Függetlenség és Szabadságok) nevű szuverenista kis párt szervezte "a migrációs káosz ellen és a nemzetek függetlensége" érdekében.

A rendezvényen franciák vettek részt, békésen zajlott, de nagy erőkkel biztosította a rendőrség. A francia rendőrség szerint a demonstráción 250-en vettek részt.

A magyar és francia zászlókkal díszített színpadon a SIEL párt vezetői és meghívottjai tartottak beszédeket arról, hogy az Európai Unió nyomásával szemben Európában egyedül Orbán Viktor magyar miniszterelnök hozott hatékony és bátor intézkedéseket a hazáját is fenyegető migránsáradattal szemben. 

A SIEL szeptember 24-én a párizsi német követség előtt tartott békés rendezvényt, ahol Angela Merkel német kancellár migrációs politikája ellen tüntetett több száz ember.