Ervin
14 °C
21 °C

Lelőttek 8 embert egy tiltott kakasviadalon

2015.11.09. 19:46
Tüzet nyitottak fegyveresek egy tiltott kakasviadal nézőire a dél-mexikói Cuajinicuilapa településen. Nyolc embert meghalt, hatan pedig súlyosan megsebesültek - közölték mexikói hatóságok hétfőn.

Az eset a Csendes-óceán partján történt, Guerrero és Oaxaca tagállamok határán. Nyilvánvalónak tűnik, hogy a fegyveresek támadására a nézők soraiból is érkeztek válaszlövések - mondta egy neve elhallgatását kérő mexikói tisztviselő az MTI híre szerint.

Az áldozatok egyike egy 12 éves fiú volt, akinek apját a hatóságok az egyik helyi bűnszervezet vezetőjének tartják. A rendőrség azonban még nem tudta megállapítani a lövöldözés indítékát.

A település rendőrsége megerősítette a lövöldözés tényét, illetve, hogy az áldozatok többsége fiatal férfi, de legalább egy nő is van köztük.

A településtől nyugatra lévő híres üdülővárosban, Acapulcóban vasárnap ismeretlen fegyveresek gépkarabélyokból tüzet nyitottak egy amatőr futballmeccsen és megöltek három embert. Egy ember pedig súlyosan megsebesült. Az acapulcói lövöldözés indítékai szintén ismeretlenek egyelőre. A két eset közti kapcsolat azonban nem valószínű - írja az AP hírügynökség.

Acapulco, és különösen a csendes-óceáni partvonaltól távolabb eső lakónegyedei az utóbbi években folytonos drogháború színhelyei.