Ervin
14 °C
22 °C

Viszik már a drótot szlovén-horvát határra

2015.11.11. 09:11

Szlovénia elkezdte szállítani a horvát határra tervezett drótkerítés elemeit, hogy megkezdje az építést, és a kerítéssel ellenőrzése alá vonja a menekültek áradatát - jelentette szerdán az MTI a Reuters fotóriporterére hivatkozva. Az STA szlovén hírügynökség arról számolt be, hogy Szlovénia várhatóan a nap folyamán nekilát a kerítés első elemeinek felállításához.

Miro Cerar szlovén kormányfő kedden jelentette be a határzár felépítését, mely egyelőre ideiglenes állapotában Miran Vuk, Zavrc polgármestere szerint -  1,8 méter magas lesz.

Közben a köztévé szerint az osztrákok is "újabb migránsáradatra" készülnek Szlovénia felől. Az M1 tudósítója beszámolt arról, hogy kedden több mint hatezer menekült lépte át az osztrák-szlovén határt, akiket a lehető leggyorsabban tovább is szállítottak, hogy a spielfeldi táborban legyen hely a szerdán érkezőknek. Magát a tábort is átalakították, például nagyobb sátrakat állítottak fel, hogy el tudják helyezni a jövevényeket.

Ausztriát egyébként nem érte váratlanul drótkerítés;  az osztrák lapok napok óta latolgatták a felállításának esélyeit és következményeit.