Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Oroszországban készül támadni az Iszlám Állam

2015.11.12. 17:14

Oroszországban elkövetendő terrortámadásokkal fenyegetőzik az Iszlám Állam egy új videóban - jelentette a terrorcsoportok online tevékenységeit megfigyelő amerikai SITE központ.

Az orosz nyelven megjelentetett felvételen a "hamarosan, nagyon hamar óceánt alkot az ömlő vér" mondatot kántálják, miközben brutális lefejezéseket és golyó által végrehajtott kivégzéseket lehet látni - írja az MTI.

Az Iszlám Állam egyiptomi ága több korábbi üzenetében is azt állította, hogy egy általa elkövetett merénylet áldozatává vált az az orosz utasszállító repülő, ami október 31-én zuhant le a Sínai-félszigeten 224 emberrel a fedélzetén.

A főleg a Sínai-félsziget északi részén tevékenykedő Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) üzenetei szerint a támadást bosszúként hajtották végre a terrorszervezet szíriai állásai elleni orosz légitámadásokra válaszul.

"Ti oroszok és az oroszok szövetségesei tudjátok meg, hogy sem a muzulmánok földjén, sem pedig az egeiken nincs számotokra biztonság. A Levant földjén repülőitekről ledobott, naponta több tucat ember halálát okozó bombáitok a bajt fogják rátok hozni" - áll abban a közleményben, amit először jelentettek meg a légi katasztrófa napján.