Izidor
0 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Milánóban késeltek meg egy ortodox zsidó férfit

2015.11.13. 08:02

Tíz késszúrással megsebessített egy ortodox zsidó férfit egy támadó csütörtök este, írja az MTI a helyi zsidó közösség bejelentésére hivatkozva. A fiatalembert egy kóser étterem előtt támadta meg a csuklyás férfi, a késszúrások főleg az arcát érték. Az elkövető ezek után elmenekült a helyszínről.

Az ügyben az olasz terrorizmusellenes nyomozóigazgatóság indított nyomozást, a köztéri kamerák felvétele alapján próbálják beazonosítani a támadót. a szemtanúk egy része olaszul hallotta kiáltani az elkövetőt, mások szerint a támadó arab volt. A sérültet kórházba szállították, állapota nem súlyos. Az ortodox férfi egy afgán származású rabbi rokona.

Ruggero Gabbai, a milánói zsidó közösség tagja és az olasz kormányt vezető Demokrata Párt (PD) képviselője szerint a támadás az utóbbi hónapokban Párizsban és a Közel-Keleten történt esetekre emlékeztet, amelyekben szintén zsidókat késeltek meg.

A késelés a harmadik intifáda fő elkövetési módszere lett, a szeptember közepe óta tartó palesztin zavargásokban eddig tizenkét izraeli vesztette életét. Legkevesebb hetvenhat palesztin halt meg az erőszakhullámban, közülük negyvennégyet merényletek végrehajtása közben vagy után öltek meg az izraeli biztonságiak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport