Eleonóra
-1 °C
2 °C

Milánóban késeltek meg egy ortodox zsidó férfit

2015.11.13. 08:02

Tíz késszúrással megsebessített egy ortodox zsidó férfit egy támadó csütörtök este, írja az MTI a helyi zsidó közösség bejelentésére hivatkozva. A fiatalembert egy kóser étterem előtt támadta meg a csuklyás férfi, a késszúrások főleg az arcát érték. Az elkövető ezek után elmenekült a helyszínről.

Az ügyben az olasz terrorizmusellenes nyomozóigazgatóság indított nyomozást, a köztéri kamerák felvétele alapján próbálják beazonosítani a támadót. a szemtanúk egy része olaszul hallotta kiáltani az elkövetőt, mások szerint a támadó arab volt. A sérültet kórházba szállították, állapota nem súlyos. Az ortodox férfi egy afgán származású rabbi rokona.

Ruggero Gabbai, a milánói zsidó közösség tagja és az olasz kormányt vezető Demokrata Párt (PD) képviselője szerint a támadás az utóbbi hónapokban Párizsban és a Közel-Keleten történt esetekre emlékeztet, amelyekben szintén zsidókat késeltek meg.

A késelés a harmadik intifáda fő elkövetési módszere lett, a szeptember közepe óta tartó palesztin zavargásokban eddig tizenkét izraeli vesztette életét. Legkevesebb hetvenhat palesztin halt meg az erőszakhullámban, közülük negyvennégyet merényletek végrehajtása közben vagy után öltek meg az izraeli biztonságiak.