Fekete ruhás, profi zsoldos lehetett az egyik párizsi lövöldöző

2015.11.14. 09:06 Módosítva: 2015.11.14. 09:06

Hidegvérű, profi fegyveres benyomását keltette az a férfi, aki több emberrel is végzett a párizsi Rue de la Fontaine au Roi-nál, az Eagles Of Death Metal vérfürdővé váló koncertjével egy időben - írja a Guardian. A párizsi eseményekről itt olvashat percről percre>>>

Az elkövetőről egy 43 éves elmeorvos, Mark Colclough adott részletes leírást a brit lapnak. A brit és dán állampolgársággal is rendelkező orvos egy kollégájával volt a Rue de la Fontaine-en, amikor egy fegyveres lövöldözni kezdett egy kávézó előtt. 20 méterre állt az elkövetőtől, négy ember is a szeme előtt kapott lövéseket és esett ki a székéből székéről, így megdöbbentően részletes beszámolót tudott adni a gyilkosról:

Ha van elképzelésed arról, hogy néz ki egy profi zsoldos, akkor ez a fickó pontosan olyan volt! Minden fekete volt rajta, a nadrág, a pulóver, még a bakancs is. Sehol egy cipzár vagy fölösleges fityegő, csak ez a katonai uniformis, egy gyapjúsapka és egy gépfegyver!

A fekete ruhás férfi a leírás szerint 185 centi magas volt, és balkezes, mert a bal térdére támaszkodva, a bal vállához nyomott géppuskával tüzelt a kávéház előtt állókra. Colclough leírása szerint háromgolyós rövid sorozatokat lőtt ki, amivel három székben üldögélő embert is eltalált. Ezután a fegyveres megfordult, és beleeresztett egy sorozatot egy közeli autó szélvédőjébe.

Határozott léptekkel megindult a kávézó felé, miközben folyamatosan balra-jobbra forgott a fegyverrel, így mindenki fedezékbe menekült körülötte. Mi is elfutottunk, de még hallottuk, ahogy a férfi lead vagy 15-20 lövést, aztán hirtelen csend lett.

Colclough ezután megnézte, mi lett az átlőtt szélvédős autóval. Néhány járókelő segített ugyan kiszállni a sofőrnek, de a lövéstől már haldoklott egy villanyoszlopnak támaszkodva. Az elmeorvos a történtek hatására úgy döntött, elmegy a helyszínről, de nagyjából 150 méter megtétele után mégis visszafordult.

Hiába súgta azt az ösztönöm, hogy siessek haza, ahol biztonságos, minden idegszálam tiltakozott ez ellen. Visszamentem, ekkor érkeztek meg a rendőrök, a mentők és a tűzoltók is.

Colclough-t legnagyobb meglepetésére egy rendőr tessékelte be a kávézóba, hogy ne az utcán ácsorogjon megdöbbentő látvány fogadta odabenn őket: a helye tele volt sebesültekkel és legalább egy tucat halottal.

Testek hevertek mindenütt. Láttam egy fickót, aki gyomorlövést kapott. Borzasztó volt. 

Mindent beborított a vér, és az egészben az volt a legsokkolóbb, hogy ez a vér egyáltalán nem olyan volt, mint a filmekben, hanem sokkal sűrűbb.

A doktor ezután felment az emeletre, ahol még több sérültet és szemtanút látott. A rendőrök tőle is megkérdezték, hogy hallotta-e esetleg, hogy az elkövető motorral menekül el a helyszínről, de  Colclough erre nem tudott válaszolni, mert az autók közt bujkálva semmit sem látott. Ezután bevitték a rendőrségre, hogy vallomást tehessen, mint szemtanú, bár ezt egyáltalán nem bánta, mert a lövöldözőt ekkor még nem fogták el, és a rendőrök azt mondták neki: bárki veszélyben lehet az utcán, ha egyedül indul haza.

Már nézni is sokkoló volt a rengeteg másik szemtanút, akik más helyszínekről jöttek. Páran elmondták, hogy halott emberek alatt feküdtek, és úgy kellett előmászniuk a holttestek alól. Iszonyatosan szörnyű volt ez mindannyiunknak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport