Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Szarajevóban két boszniai katonát lőtt le egy fegyveres

2015.11.19. 06:21 Módosítva: 2015-11-19 11:57:15

Egy fegyveres megölt két boszniai katonát szerda este Szarajevó egyik külvárosában, írja az MTI. A férfi egy automata fegyverből nyitott tüzet egy fogadóirodára a bosznia-hercegovinai főváros Rajlovac nevű részében. A két katona a helyszínen életét vesztette.

A támadó ezután rálőtt egy arra elhaladó városi buszra is. A sofőrje és két utas csak a kitört szélvédő üvegszilánkjaitól sérült meg.

A rajlovaci lövöldözés után a rendőrség körbevette a gyanúsított, Enes Omeragic közelben lévő házát. Később bentről robbanást hallottak, s a házba behatolva holtan találtak rá.

Omeragic szomszédai a rendőrségnek elmondták, hogy a férfi az utóbbi időben az ultrakonzervatív Szalafi Muszlim mozgalom követője lett.

Denis Zvizdic miniszterelnök szerint azonban  "a fegyveres erők tagjára leadott lövés Bosznia-Hercegovina egésze elleni támadást jelent". A biztonsági intézkedéseket ezért a legmagasabb szintre emelik, hogy a jövőben ne történhessen hasonló eset. 

A boszniai állami nyomozó és védelmi hivatal (SIPA) azt közölte: terrorizmusra utaló elemei is vannak a szarajevói lövöldözésnek. A nyomozó hivatal más rendvédelmi szervekkel közösen nyomoz terrorizmus bűncselekményének ügyében.