18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Videó jelent meg a párizsi étteremnél elkövetett lövöldözésről

2015.11.19. 07:42 Módosítva: 2015.11.19. 09:50

A Daily Mail közzétette a biztonsági kamerák felvételét a Párizs 11. kerületében lévő  Casa Nostra pizzériából, ami a múlt hét pénteken a terroristák egyik célpontja volt.

A felvételen három kameraállásból is látható, ahogy kint elkezd lövöldözni a terrorista, az üvegtáblán át becsapódnak a lövedékek, és az emberek pánikszerűen próbálnak fedezékbe húzódni.

A terrorista a teraszon odamegy két földön fekvő nőhöz, akiket közvetlen közelről akar lelőni, de ezt végül nem teszi meg. Vagy azért, mert a fegyvere beragad, vagy mert meggondolja magát. Miután a támadó elmegy, a két nő felugrik, és a másik irányba rohan el.

A lövöldözés kevesebb mint egy percig tartott. Csodával határos módon az étteremben tartózkodók közül senki sem halt meg, pedig jól láthatók, ahogy a lövedékek becsapódnak.

A teraszról egy nő a karját fogva menekül be, és bújik el a pult mögé. Itt a mellette a földön fekvő pultos nyugtatgatja, és simogatja a fejét.

A Daily Mail szerint a felvételen fegyverrel a kezében a 26 éves belga születésű Salah Abdeslam látható, aki után péntek este óta folytattak hajtóvadászatot a francia rendőrök. A támadó láthatóan hidegvérrel hajtja végre a támadást, mozdulatai nem pánikszerű cselekvésre utalnak. 

Ebben a lövöldözésben csodával határos módon csak egy ember halt meg. Egy férfi pizzát rendelni érkezett az étterembe, amikor a terrorista elkezdett lövöldözni. A férfit hátba találta egy lövedék. Két ember könnyebb, nyolc súlyosabb sérülést szenvedett. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport