Hella
16 °C
28 °C

Több ezer menekült tüntet a görög-macedón határon

000 TS-Par8335989
2015.11.22. 12:38

Görög lapok szerint 3 ezer ember tüntet a görög-macedón határon azután, hogy előbb Szlovénia, majd az összes, menekülthullámban érintett balkáni ország bejelentette, nem engedik be a gazdasági bevándorlókat. A görög-macedón határon azonban nemcsak az Iránból, Pakisztánból és Bangladesből érkezők tiltakoznak, hanem olyan szírek, irakiaik és afgánok is, akiket azért nem engednek be, mert nem regisztálták őket Görögországban vagy pedig eleve nincsenek okmányaik.

A határon több százan a szabadban töltötték az éjszakát, többen éhségsztrájkot is hirdettek mindaddig, amíg nem oldják meg a helyzetüket. Nem akarnak visszamenni Görögországba, hanem Nyugat-Európa felé folytatnák útjukat Macedónián és Szerbián keresztül. Egy iráni férfi szombaton öngyilkossággal fenyegetőzött, ha nem mehet tovább, a helyi rendőrség azonban időben közbelépett, írja az MTI.

A menekültek Angela merkel nevét skandalják, és azt követelik, hogy engedjék útjukra őket. Ez azonban az elmúlt 24 órában mindössze 3 ezer embernek sikerült.