Mátyás
-6 °C
1 °C

Újabb támadásra készült a párizsi mészárlás értelmi szerzője

2015.11.24. 23:00 Módosítva: 2015-11-24 23:02:06

A terrortámadás utáni eseményekról szóló percről percre tudósításunkat erre találja >>>

A francia ügyészség kedd este a szokásosnál részletesebben beszélt a november 13-ai terrortámadás elkövetőiről, különösképpen az értelmi szerzőnek tartott, és múlt hét szerdán megölt Abdelhamid Abaaoudról

Abdelhamid Abaaoud
Abdelhamid Abaaoud
Fotó: Dabiq
  • François Molins elmondta, hogy információik szerint Abaaoud újabb terrortámadást tervezett, méghozzá egy héttel a november 13-ai támadás után akarta felrobbantani magát a párizsi üzleti negyedben, a Défense-ban.
  • A legdurvább új információ, hogy Abaaoud telefonjának helyadatait elemezve kiderült, hogy a terrorista a támadás előtt is ott volt a helyszíneken, de a támadások után, este fél tizenegy és hajnal fél egy között is. Ez azt jelenti, hogy egyrészt a saját szemével látta a társai pusztítását, másrészt úgy mászkált a környéken, hogy még javában zajlott a rendőrségi akció.
  • A terroristák, de Bilal Hadfi egészen biztosan Abaaouddal telefonon tartották a kapcsolatot a terrortámadást megelőző pillanatokban.
  • Továbbra is előzetesben van az a Jawad Bendaoud, aki szállást adott a Saint-Denis-ben megölt terroristáknak. Nem bizonyosodott be, hogy a férfi nem terrorista, ezért tartják előzetesben a rendőrök. A férfival Abaaoud unokatestvére, a múlt szerdai támadásban szintén megölt Hasna Ait Boulahcen vette fel a kapcsolatot.