Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Külföldiek kerültek a tálibok fogságába, 5 embert megöltek

2015.11.25. 08:44 Módosítva: 2015.11.25. 12:21

Kényszerleszállást hajtott végre Afganisztán északi Farjáb tartományában egy külföldi cég alkalmazottait szállító Mi-17 típusú helikopter, és az utasok a tálib lázadók fogságába kerültek, írja az MTI. A tálibok megölték a helikopter legénységének egyik tagját és az alkalmazottakat kísérő két katonát, 18 embert pedig fogva tartanak.

A kabuli védelmi minisztérium szerint az afgán biztonsági erők műveletet indítottak a foglyok kiszabadítására. A minisztérium közleményéből nem derül ki, hogy a fogvatartottak milyen nemzetiségűek, és hogy mely külföldi cégről van szó.

A tálibok kedden foglyul ejtettek 13 afgán kormánykatonát is.

Frissítés 12 órakor: A tálibok szóvivője szerint öt embert öltek meg a helikopteren utazók közül, 15-öt pedig fogva tartanak. Oleg Balan moldovai belügyminiszter szerint a helikopter egy moldovai cégé, és békefenntartó feladatot végzett az ENSZ számára. Személyzete két moldovai pilótából és egy repülőmérnökből állt. A többi utas nemzetisége továbbra sem ismert. A kiszabadításukra tett afgán kísérletek egyelőre nem vezettek sikerrel.