Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Lövöldözés az abortuszklinikánál: 3 halott, 9 sebesült

2015.11.27. 22:52 Módosítva: 2015.11.28. 01:24

Lövöldözés volt pénteken a Colorado állambeli, 400 ezres lakosságú Colorado Springs Planned Parenthood központja közelében. A támadó, egy 59 éves Robert Lewis Dear nevű férfi gépkarabéllyal nyitott tüzet a családtervezéssel, nőgyógyászati tanácsadással és a művi vetéléssel foglalkozó szervezet helyi épületénél, de azt nem tudni, hogy a támadás célpontja a családtervezési intézet volt-e, vagy csak véletlenül történt a környékén. 

Helyi idő szerint délelőtt fél 12 körül lövések dördültek a Planned Parenthood központ mellett. A Planned Parenthood közel 700 intézetet üzemeltet USA-szerte és évi 2,7 millió látogató keresi fel őket egészségügyi szolgáltatásokért és információért. A PP egyik alkalmazója arról számolt be, hogy legalább 10 lövést hallott eldördülni, mielőtt a rendőrök kiértek.

untitled.png
Fotó: The New York Times

Az elkövető a helyszínre érkező rendőrökre is azonnal tüzelni kezdett. A tűzharcban először csak megsebesült, majd életét vesztette egy 44 éves rendőr, Garrett Swasey.  A kórházba kilenc sérültet szállítottak. A támadó az épületből lőtt ki mindenre, ami mozgott, a tűzharc öt órán át tartott. Mivel a környéken egy bevásárlóközpont is van ahol a tegnapi fekete péntek miatt rengetegen voltak, a rendőrség dolga még nehezebb volt, mint egyébként lett volna.

Végül ötórás lövöldözés után sikerül kapcsolatba lépni vele, és a túsztárgyalók meggyőzték arról, hogy értelmetlen amit csinál, így feladta magát. Arról, hogy vajon miért lövöldözött a klinikán, a rendőrség egyelőre nem közölt információkat, mint ahogy arról sem, hányan tartózkodtak az épületben, miközben ők a fegyveressel folytattak tűzpárbajt. 

A fegyveres gyanús csomagokat is bevitt a Planned Parenthood központjába, ami miatt a rendőrök kiürítették az egész épületet, hogy mindent átvizsgálhassanak.

Frissítés! A CNN-nek nyilatkozó Colorado Springs-i polgármester közölte: elfogták a lövöldözés gyanúsítottját.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport